top of page

Forstå den menneskelige genetik og bliv slank!

Hvis vi ser på en målestok på 1 meter, så vil kun den sidste millimeter repræsentere den periode ud af menneskeracens tid på jorden, hvor sult ikke har været en daglig trussel.

Det var først efter 2. Verdenskrig, at sult ikke repræsenterede en daglig trussel for mange i den industrialiserede verden.

Flere hundred tusind års evolution har skabt en menneskelig genetik med en indbygget overlevelsesmekanisme baseret på, at føde var svært at skaffe.

Hvis du spiser færre og større måltider, vil kroppen automatisk nedsætte stofskiftet, idet den antager, at du skal få det meste ud af dit måltid, fordi der kan gå en rum tid inden du får mad igen.

Hvis du får for lidt søvn, vil kroppen opfatte dette som søgning efter mad eller, at du er på vagt overfor fare, og vil nedsætte dit stofskifte.

Længerevarende fysisk træning som løb, aerobics, spinning etc. vil blive opfattet som desperat søgning efter mad, og vil også bevirke en præventiv nedsættelse af stofskifte og forbrænding.

Hvis du vil tabe fedt skal du spise mindre og oftere. Det sender et signal til kroppen om, at der ikke er mangel på mad, og fedtophobning derfor ikke er så vigtig.

Beach_lady.png
bottom of page